Meny

USA planlegger testing av INF-stridige raketter

President Donald Trump trakk USA ut av INF-avtalen som forbyr mellomdistanseraketter. Nå forbereder det amerikanske forsvaret seg på livet etter avtalen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA planlegger testing av to typer raketter som forbys i INF-avtalen landet skal trekke seg ut av i august.

Ikke navngitte tjenestemenn i Pentagon opplyser onsdag at USA skal teste lavtflygende kryssermissiler som har en rekkevidde på rundt 1.000 kilometer. I tillegg skal landet teste ballistiske missiler som har en rekkevidde på mellom 3.000 og 4.000 kilometer.

– Rakettene vil sannsynligvis testes i august og november, sier en av tjenestemennene.

Både Russland og USA har meldt at de vil trekke seg ut av INF-avtalen, som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter. Svekkelsen av avtalen har skapt frykt for et nytt atomkappløp mellom stormaktene.

Landene er ventet å formelt gå ut av forpliktelsene i avtalen i august. De varslede amerikanske testene hindrer imidlertid ikke at partene kan returnere til avtalen. Dersom det skjer innen august, vil de amerikanske planene om rakettesting skrotes.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært