USA planlegger testing av INF-stridige raketter

President Donald Trump trakk USA ut av INF-avtalen som forbyr mellomdistanseraketter. Nå forbereder det amerikanske forsvaret seg på livet etter avtalen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump trakk USA ut av INF-avtalen som forbyr mellomdistanseraketter. Nå forbereder det amerikanske forsvaret seg på livet etter avtalen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA planlegger testing av to typer raketter som forbys i INF-avtalen landet skal trekke seg ut av i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke navngitte tjenestemenn i Pentagon opplyser onsdag at USA skal teste lavtflygende kryssermissiler som har en rekkevidde på rundt 1.000 kilometer. I tillegg skal landet teste ballistiske missiler som har en rekkevidde på mellom 3.000 og 4.000 kilometer.

– Rakettene vil sannsynligvis testes i august og november, sier en av tjenestemennene.

Både Russland og USA har meldt at de vil trekke seg ut av INF-avtalen, som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter. Svekkelsen av avtalen har skapt frykt for et nytt atomkappløp mellom stormaktene.

Landene er ventet å formelt gå ut av forpliktelsene i avtalen i august. De varslede amerikanske testene hindrer imidlertid ikke at partene kan returnere til avtalen. Dersom det skjer innen august, vil de amerikanske planene om rakettesting skrotes.