Drapstiltale mot kvinne opprettholdes i giftsaken i Malaysia

Drapstiltalen mot vietnamesiske Doan Thi Huong opprettholdes. Dermed står hun igjen som eneste tiltalte i drapet på Kim Yong-nam etter at saken mot medtiltalte Siti Aisiyah ble droppet. Foto: Sadiq Asyraf / AP / NTB scanpix
Drapstiltalen mot vietnamesiske Doan Thi Huong opprettholdes. Dermed står hun igjen som eneste tiltalte i drapet på Kim Yong-nam etter at saken mot medtiltalte Siti Aisiyah ble droppet. Foto: Sadiq Asyraf / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Malaysisk påtalemyndighet opprettholder drapstiltalen mot vietnamesiske Doan Thi Huong for drapet på Kim Jong-uns halvbror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdagens melding fra påtalemyndigheten kommer etter at den valgte å droppe drapstiltalen mot en annen kvinne i samme sak, indonesiske Siti Aisiyah. Myndigheten ga ingen forklaring på hvorfor tiltalen mot vietnameseren opprettholdes.

– Dette ser ikke bra ut for vårt rettssystem, sier Huongs forsvarer Hisyam Teh Poh Teik, som mener aktoratet behandler Huong på urettferdig vis.

Aisiyah og Huong har siden oktober 2017 vært tiltalt for å ha drept Kim ved å smøre nervegift i ansiktet på ham. Drapet skjedde på hovedflyplassen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur i februar 2017.

Begge kvinnene har hevdet at de trodde nervegassen var babyolje, og at de ble lurt av nordkoreanske agenter som fortalte dem at de var med i et TV-stunt.

Kim Yong-nam var eldste sønnen til Nord-Korea forrige leder Kim Jong-il. Han var ansett som arving til det politiske dynastiet som har styrt landet siden grunnleggelsen, men ble tilsidesatt etter at han i 2001 forsøkte å ta seg inn i Japan med falskt pass for å besøke Disneyland-parken der.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden