Nigeria: 100 barn kan være fanget etter huskollaps

Et barn hentes ut av ruinene etter at en bygning kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag. Foto: AP/ NTB scanpix
Et barn hentes ut av ruinene etter at en bygning kollapset i Nigerias største by Lagos onsdag. Foto: AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Opptil 100 elever og flere voksne kan ha blitt fanget i ruinene etter at en bygning, som blant annet rommet en skole, kollapset i Lagos i Nigeria onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 20 barn var reddet ut onsdag ettermiddag, ifølge øyenvitner.

Den tre etasjer høye bygningen i det tettbefolket området Itafaji på Lagos-øya falt sammen onsdag. Ifølge lokale medier var det en privat barneskole i den øverste etasjen. Det er uklart hvor mange barn som befant seg der, men ifølge beboere i området hadde skolen om lag 100 elever, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En halv time etter at huset falt sammen, meldte redningsmannskaper at minst ti barn var fanget i ruinene. Beboere i området, sier til nyhetsbyrået Reuters at om lag 100 barn er elever ved skolen.

Minst åtte barn skal også være reddet ut, opplyser vitner på stedet.

– Det er en krevende situasjon, og det er ikke mye jeg kan si om situasjonen nå, sier Ibrahim Farinloye på vegne av nødetatene i byen.

Det er ikke uvanlig at bygninger faller sammen i Nigeria. Tekniske konstruksjonskrav blir ofte ignorert under bygging, og det har vært flere tilfeller der mennesker har omkommet som følge av kollapser de siste årene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært