Ulykkesflyets svarte bokser sendes til utlandet

VIDEO: For andre gang på et halvt år har et av Boeings nye MAX 8-fly styrtet og tatt livet av alle om bord. 

De såkalte svarte boksene fra Boeing-flyet som styrtet i Etiopia søndag, skal sendes til utlandet for analyse, opplyser en talsmann for Ethiopian Airlines.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet har så langt ikke bestemt hvor boksene skal sendes.

– Vi har en rekke muligheter. Det vi kan si er at vi ikke har kapasitet til å analysere dem her i Etiopia, sier flyselskapets talsmann Asrat Begashaw.

De såkalte svarte boksene, som i virkeligheten er oransje og består av henholdsvis en taleregistrator og en ferdskriver, ble funnet mandag. Boksene kan gi etterforskerne svar på hvorfor flyet styrtet.

Flyet var produsert av amerikanske Boeing og var av typen 737 Max 8. Det styrtet like etter avgang fra Etiopias hovedstad Addis Abeba søndag. Alle de 157 om bord, blant dem norske Karoline Aadland, omkom.

Onsdag skulle pårørende og etterlatte besøke ulykkesstedet, samtidig som arbeidet med å finne levninger og personlige eiendeler pågår.

– Det vi har samlet inn av levninger så langt er fryst ned, men det er planer om å sende dem videre til sykehus. DNA-analyser har ikke startet nå, sier Begashaw.

Dette var den andre flystyrten med denne flytypen på mindre enn fem måneder. Etter søndagens styrt har en rekke flyselskaper satt fly av denne typen på bakken, og mange land har stengt sine luftrom for denne flytypen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært