To pågrepet i Brasil for å ha drept en aktivist

Marielle Francos familiemedlemmer etter at to menn ble pågrepet for drapet av aktivisten. Foto: Silvia Izqueirdo / AP / NTB scanpix
Marielle Francos familiemedlemmer etter at to menn ble pågrepet for drapet av aktivisten. Foto: Silvia Izqueirdo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To menn er pågrepet i Brasil for å ha drept en menneskerettighetsaktivist. Mennenes tilknytning til president Jair Bolsonaro er tilfeldig, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lessa (48) og Vieira de Quieroz (46), begge tidligere politimenn, er pågrepet for å ha skutt Marielle Franco og hennes sjåfør 13 ganger i fjor. Franco var en homofil aktivist som var motstander av politibrutalitet.

48-åringen ble pågrepet i et nabolag i Barra da Tijuca i Rio de Janeiro, der Bolsonaro også bor. Det var der den høyrepopulistiske presidenten feiret valgseieren i oktober.

– Det at Lessa bor i samme bygning som Bolsonaro, har ingenting med Franco-saken å gjøre, sier politioverbetjent Giniton Lages.

På spørsmål om et angivelig romantisk forhold mellom Lessas datter og Bolsonaros sønn, svarte Lages «det stemmer, men det er ikke viktig for oss akkurat nå».

Quieroz, den andre siktede, la ut et bilde på Facebook av seg selv sammen med det som ser ut til å være Bolsonaro.

– Jeg har tatt tusenvis av bilder sammen med soldater over hele Brasil. Det viktigste er å finne ut hvem som bestilte drapet, sier Bolsonaro selv.

Bolsonaro vant fjorårets presidentvalg. Han har kommet i søkelyset for kommentarer som har blitt beskrevet som homofobe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært