New Zealand stenger luftrommet for ulykkesfly

Stadig flere land setter Boeing 737 MAX 8 på bakken. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB scanpix
Stadig flere land setter Boeing 737 MAX 8 på bakken. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Også New Zealand stenger luftrommet for flytypen Boeing 737 MAX 8 som har vært involvert i to dødelige ulykker de siste fem månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et midlertidig forbud mens vi overvåker situasjonen tett og analyserer informasjon om sikkerhetsrisikoer knyttet til Boeing 737 MAX, sier New Zealands luftfartsmyndighet til nyhetsbyrået Reuters. New Zealand stenger også luftrommet for modellen MAX 9.

I oktober mistet 189 personer livet da et Lion Air-fly av typen Boeing 737 MAX 8 styrtet i Indonesia. Søndag styrtet samme flytype tilhørende Ethiopian Airlines i Etiopia kort tid etter avgang. Ulykken kostet 157 mennesker livet, blant dem den norske Røde-Kors-medarbeideren Karoline Aadland (28).

Europas luftfartsmyndighet har også stengt luftrommet for flytypen. Norge og flere land i Asia har fulgt etter, men amerikanske luftfartsmyndigheter står fast ved at det ikke er grunnlag for forbud mot flytypen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært