Straffeutmåling for overgrepsdømt kardinal

Kardinal George Pell fotografert da han ankom retten i Melbourne i februar.
Foto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix
Kardinal George Pell fotografert da han ankom retten i Melbourne i februar. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kardinal George Pell får vite sin straff onsdag. Han er kjent skyldig i voldtekt og andre overgrep mot to korgutter i 1996 og risikerer opptil 50 år i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australske Pell var en av pave Frans' nærmeste rådgivere, og han har vært pavens finansminister. Han er den mest høytstående geistlige som er anklaget og dømt for overgrep.

Dommen mot den 77 år gamle kardinalen falt i en domstol i den australske delstaten Victoria 11. desember, etter at juryen brukte to dager på å komme fram til en enstemmig kjennelse. Kjennelsen har vært unntatt offentlighet, men ble frigitt i februar.

Da ble det kjent at Pell er kjent skyldig i seksuelle overgrep mot to gutter som den gang var 13 år gamle. Den ene gutten ble voldtatt i katedralen i Melbourne i 1996, ifølge dommen.

Strafferammen i saken er fengsel i 50 år. Pell har hele tiden benektet alle anklagene og har varslet anke.

Vatikanets talsmann Alessandro Gisotti kalte i februar nyheten «smertefull», men påpekte at Pell har rett til å forsvare seg inntil siste ankeinstans.

Pell var leder for Vatikanets finansdepartement fra opprettelsen i 2014, men fikk permisjon fra det vervet i juni 2017. Han gikk av dagen etter at han ble funnet skyldig i overgrep i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært