FN: 535 drept i etniske sammenstøt i Kongo

Minst 535 personer ble skutt, knivhogget og brent til døde under etniske sammenstøt vest i Kongo i desember, ifølge en FN-rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN anslo i januar at tallet på døde etter opptøyene var 890, men opplyser i en rapport tirsdag at noen av disse trolig er levninger som ble funnet dumpet i Kongoelven og som ikke stammer fra opptøyene i desember.

Sammenstøtene dreide seg om en gammel konflikt mellom folkegruppene banunu og batende, som blusset opp da banunuer forsøkte å gravlegge en av sine høvdinger i et batandeområde.

Ifølge FN-rapporten brukte medlemmer av bakendesamfunnet jaktvåpen, macheter, pil og bue og bensin til å angripe banunufolket. Ved noen tilfeller lemlestet angriperne likene gjennom å skjære av hode, håndledd og kjønnsdeler.

På tross av tydelige tegn på konflikt mellom folkegruppene, «mislyktes kongolesiske myndigheter i å beskytte befolkningen» fra disse forbrytelsene mot menneskeheten, skriver FN-etterforskerne i rapporten.

Sammenstøtene mellom de to folkegruppene fant sted i fire landsbyer i Yumbi-området i provinsen Mai-Ndombe vest i Kongo mellom 16. og 18. desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært