IS ber støttespillere om å gjennomføre angrep i Europa

Landsbyen Baghouz regnes som IS-kalifatets siste bastion på syrisk jord. 2.400 IS-krigere har overgitt seg til SDF de siste ukene, ifølge den britiskbaserte observatørgruppen SOHR.
Landsbyen Baghouz regnes som IS-kalifatets siste bastion på syrisk jord. 2.400 IS-krigere har overgitt seg til SDF de siste ukene, ifølge den britiskbaserte observatørgruppen SOHR. Foto: Maya Alleruzzo / AP

IS-støttespillere oppfordres til å gjennomføre angrep i Europa, i et lydopptak som angivelig er fra terrorgruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lydopptaket som er halvannet minutt langt, blir det hevdet at menn, kvinner og barn i landsbyen Baghouz i Syria blir utsatt for «holocaust». Landsbyen er kalifatets og IS-krigernes siste bastion.

En uidentifisert IS-kriger ber i opptaket muslimske «brødre i Europa og i hele verden» om å «stå opp mot korstoget og ta hevn på vegne av sin religion».

Opptaket er publisert av IS-tilhengere på sosiale medier og ble omtalt av Site Intelligence Group mandag kveld.

Aktuelt: Terror-droner er fremtidens trussel

Det er ikke bekreftet hvem som står bak lydopptaket, som kommer mens den USA-støttede opprørsalliansen SDF fortsetter sin siste offensiv mot de få IS-krigerne som er igjen i den gjenværende IS-enklaven øst i Syria.

De siste ukene har SDF innstilt kampene i området i flere omganger for å slippe ut kvinner, barn og menn som vil overgi seg. Det blir anslått at det er rundt 500 IS-krigere igjen i landsbyen sammen med opp mot 4.000 sivile.

Rapport: Kraftig terror-nedgang i 2018

Analyse: IS forbereder sin retur

Aktuelt: Jihadisme har fått større fotfeste i Sverige, mener forsker