Russland avviser at landet skal koble seg av internett

Demonstranter i Moskva under søndagens demonstrasjon. Foto: Aleksandr Zemlianitsjenko / AP / NTB scanpix.
Demonstranter i Moskva under søndagens demonstrasjon. Foto: Aleksandr Zemlianitsjenko / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Etter massive demonstrasjoner insisterer russiske myndigheter på at det ikke foreligger noen planer om koble landets internett fra resten av verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble det holdt store demonstrasjoner i Moskva og andre byer etter at russiske parlamentarikere vedtok å forhindre at landets internettrafikk blir rutet til utenlandske servere.

Vedtaket begrunnes med cybersikkerhet, men det har fått kritikk for å innskrenke nettbrukeres friheter. Blant annet blir det vanskeligere å bruke VPN-tjenester etter endringene.

– Alle støtter opp om internettfrihet, både forslagsstillerne, presidentens administrasjon og regjeringen. Ingen foreslår å kutte i nettet eller begrense muligheten til å jobbe på World Wide Web, sier president Vladimir Putins talsmann Dimitrij Peskov.

Han mener demonstrantene lider av villfarelser. Demonstrantene hevder på sin side at lovforslaget er nok et forsøk på å innføre mer sensur.

Arrangørene melder om at 15.000 møtte opp i demonstrasjonen i Moskva. Parallelt ble det holdt flere mindre arrangementer i andre byer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært