Kenyansk kvinne på Norec-oppdrag i Norge blant de omkomne i flystyrten

En kenyansk kvinne som hadde vært i Norge på en samling i regi av Norec, er blant de omkomne i flystyrten, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julia Mwashi var 41 år og etterlater seg to barn, skriver avisa.

– Hun har vært vår koordinator i Kenya siden 2017, og hun skulle nå gi stafettpinnen videre. Dette var hennes siste oppdrag i regi av Norec, sier direktør Jan Olav Baarøy i Norec, tidligere Fredskorpset.

Mwashi hadde vært i Norge i en uke som representant for Verdensorganisasjonen for jentespeidere på arrangementet Youth Summit. Hun var en av 120 personer som møtte ansatte i Norec og arbeidsgivere organisasjonen gir støtte til, ifølge VG.

– Vi vil huske Julia som et høyt respektert medlem av partnerskapet. Hun var konstruktiv, og brukte erfaringen sin til å bedre utvekslingsprosjektet, sier Kari Lindemann, programrådgiver i Norec for Yess Girls-utvekslingen.

Yess Girls består av jentespeiderforeninger fra ulike afrikanske og asiatiske land. Målet med prosjektet er å styrke og bygge opp unge kvinner, slik at de kan bli endringsagenter og ledere i sitt lokalmiljø.

Les også:
Nordlys: Utenlandsk kvinne bosatt i Tromsø blant de omkomne i flystyrten

Norsk Røde Kors-ansatt (28) savnet etter flystyrten i Etiopia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden