Selskaper i Nord-Irland advarer mot «no deal»

Tirsdag skal det avholdes en ny brexitavstemning i Parlamentet i London. Over 50 bedrifter i Nord-Irland ber om at politikerne blir enige om en avtale og at landet ikke forlater EU uten en avtale. Foto: AP / NTB scanpix
Tirsdag skal det avholdes en ny brexitavstemning i Parlamentet i London. Over 50 bedrifter i Nord-Irland ber om at politikerne blir enige om en avtale og at landet ikke forlater EU uten en avtale. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 50 selskaper i Nord-Irland advarer i et åpent brev til britiske politikere at ingen brexitavtale kan føre til «betydelig ødeleggelse» på regionens økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å forlate EU uten en avtale kan blant annet påvirke «eksportmarkedet, leverandørkjedene og regionens konkurranseevne», skriver selskapene, som blant annet inkluderer banken Allianz og flyprodusenten Bombardier Aerospace.

De skriver videre at den negative økonomiske effekten allerede har begynt å merkes i privat sektor. Bedriftene ber Parlamentet i London om å vurdere hva slags ansvar de har overfor regionens framtid.

Lørdag ba de konservatives partisekretær Brandon Lewis Parlamentet innstendig om å støtte den upopulære brexitavtalen med EU som regjeringen har forhandlet fram.

En ny avstemning er planlagt tirsdag. Avvises avtalen nok en gang, blir det avstemning om hvorvidt Storbritannia skal forlate EU uten avtale, eller om Parlamentet skal be Brussel om en utsettelse av skilsmissen som i utgangspunktet skal skje 29. mars.