15 politifolk skadd da høyrenasjonalister forsøkte å storme scene i Ukraina

Det var store demonstrasjoner utenfor presidentadministrasjonen bygning i Kiev lørdag. De ytre høyredemonstrantene krevde at topper som trekkes inn i en korrupsjonsskandale i militæret, arresteres. Foto: AP / NTB scanpix
Det var store demonstrasjoner utenfor presidentadministrasjonen bygning i Kiev lørdag. De ytre høyredemonstrantene krevde at topper som trekkes inn i en korrupsjonsskandale i militæret, arresteres. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

15 polititjenestemenn ble skadd da flere høyrenasjonalister forsøkte å storme en scene hvor president Petro Porosjenko talte lørdag, ifølge politiet i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted i byen Tsjerkasy, om lag 150 kilometer sørøst for hovedstaden Kiev, heter det i en uttalelse fra politiet.

De titalls demonstrantene, som er medlem av det høyrenasjonalistiske partiet Nasjonalkorps, skal også ha forsøkt å blokkere president Petro Porosjenkos kortesje.

Porosjenko var i Tsjerkasy for å holde en valgkamptale i forkant av presidentvalget 31. mars.

I et forsøk på å stoppe høyrenasjonalistene brukte politiet tåregass.

Det er uklart hvor alvorlige skader polititjenestemennene fikk, men politiet opplyser at fem av dem fikk behandling på stedet.

Tidligere på dagen lørdag ble flere politimenn også skadd i sammenstøt mellom ytre høyredemonstranter i Kiev.

Volden oppsto utenfor presidentadministrasjonens bygning, hvor flere hundre demonstranter samlet seg for å kreve at topper som trekkes inn i en korrupsjonsskandale i militæret, arresteres.

Demonstrantene skal blant annet ha forsøkt å ta seg forbi politisperringer. Politiet svarte med tåregass, og en av tjenestemennene havnet på sykehus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært