Klatrere funnet omkommet på Nanga Parbat

Snødekkede Nanga Parbat nord i Pakistan. To europeiske fjellklatrere er funnet omkommet i fjellet etter en leteaksjon. Foto: Musaf Zaman Kazmi / AP / NTB scanpix.
Snødekkede Nanga Parbat nord i Pakistan. To europeiske fjellklatrere er funnet omkommet i fjellet etter en leteaksjon. Foto: Musaf Zaman Kazmi / AP / NTB scanpix. Foto: Musaf Zaman Kazmi / AP

En italiener og en brite er funnet omkommet på Nanga Parbat, verdens niende høyeste fjell. Letingen etter klatrerne har pågått i flere dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet bekreftes av Stefano Pontecorvo, Italias ambassadør i Pakistan. Han skriver i en Twitter-melding at det nå er bekreftet at to personer som er funnet i 5.900 meters høyde, er italienske Daniele Nardi og britiske Tom Ballard, som har vært savnet.

Et helikopter fra den pakistanske hæren med redningsmannskaper om bord har lett i fjellet i flere dager.

Nardi (42) kommer fra et sted like utenfor Roma og har forsøkt å bestige Nanga Parbat flere ganger i vinter. Ballard (30) var sønn av den britiske klatreren Alison Hargreaves, som var den første kvinnen til å bestige Mount Everest alene. Hun døde 33 år gammel i et forsøk på å nå toppen av K2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært