En drept i nytt angrep på ebola-senter i Kongo

En politimann ble drept og en helsearbeider skadd i et nytt væpnet angrep på et ebola-senter i det østlige Kongo lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senteret i Butembo i Nord-Kivu ble gjenåpnet så sent som forrige lørdag etter at et angrep onsdagen før tvang det til å stenge.

– Skytingen startet klokka 6 om morgenen og fortsatte en halv time senere. Hæren og politiet gjorde motstand, sier ordfører Timothée Muissa Kiesse.

Han sier at de tok en av angriperne til fange, og at det kan gi dem muligheten til å prøve å forstå motivet til dem som angriper helsesentre.

Angrepet er det tredje på rad på senteret, og det skjedde bare timer før sjefen i Verdens helseorganisasjon WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, skulle komme på besøk.

Delvis på grunn av voldelige angrep og et vanskelig forhold til lokalbefolkningen går det tregt å bekjempe ebolautbruddet som er det verste i Kongos historie, ifølge Leger uten Grenser.

Arbeidet skal også begynne med å gjenoppbygge et annet ebola-senter i Nord-Kivu som ble stukket i brann for to uker siden.

Begge sentrene er blitt drevet i fellesskap av Kongos helsedepartement og Leger uten Grenser, men Leger uten Grenser kunngjorde etter det første angrepet at de trekker seg ut.

Epidemien brøt ut i Nord-Kivu i august i fjor og spredte seg til Ituri-provinsen. Det er registrert 894 tilfeller av sykdommen, og 561 personer har dødd, ifølge helsedepartementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært