Trump setter av 100 millioner kroner til datterens kvinnefond

<p>USAs president Donald Trump og datteren Ivanka Trump.</p>
USAs president Donald Trump og datteren Ivanka Trump. Foto: Leah Millis / Reuters

President Donald Trump bevilger i budsjettforslaget for neste år 100 millioner dollar til et globalt kvinnefond som hans datter Ivanka Trump står i spissen for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettforslaget er ventet å bli presentert mandag og vil inkludere en bevilgning på 100 millioner dollar til programmet Women's Global Development and Prosperity Initiative, opplyser en tjenesteperson i Det hvite hus.

Prosjektet ble igangsatt i forrige måned av Trump-administrasjonen. Det ledes av presidentens datter Ivanka Trump og en seniorrådgiver.

Programmet har til hensikt å hjelpe 50 millioner kvinner i utviklingsland til å skaffe seg bedre økonomiske kår over de neste seks årene. En rekke departementer og etater bidrar i programmet.

Hensikten er også at programmet skal koordinere eksisterende programmer og utvikle nye programmer som har som mål å hjelpe kvinner til å skaffe seg arbeidstrening, ti å gi økonomisk støtte, juridisk hjelp og rådgivning.

Finansieringen av fondet skal sluses via utviklingsetaten USAID. Opprinnelig skulle det settes av 50 millioner dollar til fondet ved å bruke penger som allerede lå inne i budsjettene. Trump har tidligere prøvd å kutte i bevilgningene til USAID.

Les også: Domstol avviser Stormy Daniels' søksmål mot Trump

Demokratene krever innsyn i samtalene mellom Trump og Putin

Ivanka Trump reagerer på støvsugande kunstverk

Avis: Ivanka Trump brukte privat epostkonto i regjeringssammenheng

Ivanka Trump legger ned klesmerke

Personvernpolicy