5.000 enslige mindreårige asylsøkere trenger tak over hodet

Antallet enslige mindreårige asylsøkere som forsøker å ta seg inn i USA ulovlig har økt fra januar til februar. Amerikanske myndigheter regner med at det kommer flere i månedene som kommer. Foto: AP / NTB scanpix
Antallet enslige mindreårige asylsøkere som forsøker å ta seg inn i USA ulovlig har økt fra januar til februar. Amerikanske myndigheter regner med at det kommer flere i månedene som kommer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-administrasjonen har bedt det amerikanske forsvarsdepartementet innkvartere opp mot 5.000 mindreårige asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pentagon sier i en uttalelse at landets helsedepartement har anmodet forsvarsdepartementet om hjelp til å innkvartering for opp mot 5.000 mindreårige asylsøkere helt til 30. september i år, hvis det blir nødvendig.

I februar ble 6.825 mindreårige asylsøkere, som kom uten familie, pågrepet etter å ha krysset grensen ulovlig. Samme tall for januar var på 5.119 personer, ifølge toll- og grensesikkerhetsbyrået CBP. Ifølge en amerikansk etat for barn og familier er om lag 11.500 enslige mindreårige asylsøkere tatt hånd om av myndighetene.

CBP-sjef Kevin McAleenan sa torsdag at antallet illegale innvandrere som ankom USA i februar, var det høyeste på flere år.

– Vi står for tiden overfor en humanitær og nasjonal sikkerhetskrise langs vår sørlige grense, sa han.

Amerikanske myndigheter venter at antallet innvandrere som forsøker å ta seg inn i landet, kommer til å øke de neste månedene. Migrantene som tar seg til USA, er i all hovedsak fra mellomamerikanske land.