Svensk politiker går av etter anklager om klåing i Riksdagen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eskil Erlandsson fra Centerpartiet trekker seg fra Riksdagen med umiddelbar virkning etter å ha blitt anklaget for å ha klådd på kvinner fra Moderaterna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erlandsson har blitt gjenstand for intern gransking i Centerpartiet, der partiledelsen har tatt anklagene mot ham på stort alvor. Ifølge Expressen dreier det seg om tre hendelser, to i fjor og en i 2016 der han anklages for «upassende oppførsel» og klåing på kvinnelige representanter fra Moderaterna.

– Ingen skal ha grunn til å føle seg utsatt, og jeg tar disse opplysningene på største alvor. Derfor har jeg oppfordret ham til å forlate sin plass i Riksdagen, noe han nå har besluttet å gjøre, skriver Centerpartiets gruppeleder Anders W. Jonsson i en uttalelse.

Verken Jonsson eller partiets presseavdeling vil kommentere saken, av hensyn Erlandssons familie. Erlandsson selv vil heller ikke kommentere saken, ifølge partiet. TT har forsøkt å kontakte Erlandsson for kommentarer.

Les også: Metoo-opprør i EU-parlamentet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moderaternas gruppeleder Tobias Billström sier til Aftonbladet at han har vært i kontakt med Centerpartiet.

– Jeg kan bekrefte at vi har blitt fortalt fra riksdagsrepresentanter om at Eskil Erlandsson har oppført seg uakseptabelt. Vi har hatt kontakt med Centerpartiet en stund og krevd at de fatter en beslutning. Utover det har vi ingen kommentarer, sier han.

Erlandsson har sittet i Riksdagen siden 1994 og har bakgrunn som landbruksminister.

Les også: Likestillingsombudet: – Ugreit om metoo-felte politikere gjør comeback allerede nå