Microsoft har avdekket store hackerangrep knyttet til Iran

Ifølge Microsoft har over 200 selskaper blitt utsatt for dataangrep av hackere som er knyttet til Iran. Foto: AP / NTB scanpix
Ifølge Microsoft har over 200 selskaper blitt utsatt for dataangrep av hackere som er knyttet til Iran. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Microsoft har avdekket dataangrep knyttet til iranske hackere. De skal ha blitt utført mot tusenvis av mennesker og mer enn 200 selskaper de siste to årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet sier til Wall Street Journal at angrepene er «en del av en bølge» av dataangrep fra Iran som de hevder også har vært rettet mot offentlige enheter over hele verden.

Hackerne skal ha stjålet bedriftshemmeligheter og slettet innhold på datamaskiner, ifølge Microsoft. Dette skal ha ført til skader som har blitt anslått til hundrevis av millioner av dollar i tap av produktivitet. Bedrifter i et titall land skal ha blitt rammet, blant annet i Saudi-Arabia, Tyskland, Storbritannia, India og USA, ifølge Microsoft.

– Disse ødeleggende angrepene er massive destabiliserende hendelser, sier John Lambert, som leder Microsofts etterretningsavdeling.

Ifølge Microsoft er hackerne en del av gruppen Holmium.