Trump: Veldig skuffet dersom Kim bygger opp rakettbase

President Donald Trump sier han blir skuffet over Nord-Koreas leder Kim Jong-un dersom det viser seg at nordkoreanerne bygger opp igjen et anlegg for utskytning av raketter. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump sier han blir skuffet over Nord-Koreas leder Kim Jong-un dersom det viser seg at nordkoreanerne bygger opp igjen et anlegg for utskytning av raketter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump sier han blir «veldig, veldig skuffet» over Kim Jong-un dersom det stemmer at Nord-Korea gjenoppbygger en rakettbase.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag meldte sørkoreanske medier at Nord-Korea kan være i ferd med å gjenoppbygge et anlegg for langdistanseraketter, et anlegg som ble avviklet i fjor.

Trump kommenterte opplysningene da han snakket med en gruppe journalister i Washington onsdag. Han sa det fortsatt er for tidlig å slå fast at opplysningene er sanne, men at han blir «veldig, veldig skuffet over Kim Jong-un" dersom det viser seg at det er hold i meldingene.

Tongchang-ri-anlegget i Sohae er tidligere brukt til utskytning av nordkoreanske satellitter, og vestlige land med USA i spissen fryktet at anlegget også kunne bli brukt til å skyte ut interkontinentale raketter.

Som et resultat av fjorårets møte mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og president Donald Trump, ble anlegget stengt og delvis destruert.

I forrige uke møttes de to lederne på nytt, uten at det ble oppnådd enighet om ytterligere nedbygging av Nord-Koreas atom- og rakettprogram.