Malaysisk minister: – Finnes ikke homofile i landet vårt

En malaysisk minister uttalte at homofili ikke eksisterer i landet, som har ulovliggjort likekjønnede forhold. Bildet er fra et pride-arrangement i Taiwan, som mange malaysiere deltar på.
En malaysisk minister uttalte at homofili ikke eksisterer i landet, som har ulovliggjort likekjønnede forhold. Bildet er fra et pride-arrangement i Taiwan, som mange malaysiere deltar på. Foto: Nicky Loh / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ministeren for turisme, kunst og kultur i Malaysia mener homofili ikke eksisterer i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den malaysiske ministeren for turisme, kunst og kultur, Mohamaddin Ketapi, var denne uken til stede på verdens største turistmesse - ITB Berlin.

Ketapi ble presset av tyske reportere om hvorvidt det var trygt for homofile å besøke landet. Ketapi forsøkte først å unngå spørsmålet, før han svarte:

– Homofili? Jeg tror ikke vi har det i landet vårt. Jeg kan ikke svare på hvorvidt det er trygt eller ikke , svarte Ketapi, ifølge den tyske avisen Berliner Morgenpost.

Les også : Skoletegninger som angivelig skildrer homofili beslaglagt av russisk politi

– Noen ting kan vi ikke tillate i Malaysia

Malaysia er et av 73 land som har erklært homofili ulovlig, og straffen for å bryte loven er opptil 20 års fengsel.

Senest i høst ble to lesbiske kvinner straffet med piskeslag og bøter da de ble oppdaget i en bil ved Kuala Lumpur, ifølge CNN.

– Det er noen ting vi ikke kan tillate i Malaysia, selv om det blir sett på som menneskerettigheter i vestlige land. Vi kan ikke tillate homofili, giftemål mellom to menn eller giftemål mellom to damer, uttalte den malaysiske statsministeren Mahatar bin Mohamad i fjor, ifølge den singaporske avisen The Straits Times.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsøkte å oppklare

En anonym assistent til ministeren forsøkte å oppklare utsagnet til den malaysiske avisen Free Malaysia Today:

– Alle turister er velkomne til Malaysia, som alle andre land, uavhengig av deres tro, seksualitet, religion og hudfarge, skal assistenten ha sagt.

Han la angivelig også til at det var Ketapis egen mening at det ikke finnes homofili i landet.