Ghosn løslates mot kausjon

Den tidligere Nissan-toppen Carlos Ghosn ble pågrepet i Japan i november, siktet for bedrageri. Foto: AP / NTB scanpix
Den tidligere Nissan-toppen Carlos Ghosn ble pågrepet i Japan i november, siktet for bedrageri. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn ventes i dag å bli løslatt mot kausjon i Japan, etter å ha lagt 1 milliard yen, nærmere 78 millioner kroner på bordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En japansk domstol fastslo tirsdag at 64-åringen kunne løslates mot kausjon, mot at han ikke forlater Japan. Han er også ilagt flere andre restriksjoner.

Onsdag skal han ha betalt kausjonsbeløpet, og kona Carole Ghosn ble sett da hun forlot fengselet i Tokyo i morgentimene.

Ghosn var inntil i fjor styreleder og administrerende direktør i franske Renault, styreleder i japanske Nissan og styreleder i industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

19. november ble han pågrepet i Japan, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan.

Renault anklager ham også for å ha tilegnet seg nærmere 500.000 kroner gjennom en sponsoravtale Renault hadde med Chateau de Versailles.

Ifølge den franske avisen Le Figaro ble pengegaven brukt til en storslått bryllupsmottakelse Ghosn i 2016 holdt i Grand Trianon, et av flere palass i Versailles utenfor Paris.

Mitsubishi og Nissan avskjediget den mektige brasiliansk-fransk-libanesiske biltoppen kort tid etter at han ble pågrepet, og i januar valgte han å forlate dobbeltrollen han hadde i Renault.

Ghosn benekter imidlertid alle anklager og fastholder at han ikke har gjort noe galt.

– Jeg er uskyldig og akter å forsvare meg selv i retten mot disse grunnløse anklagene som ikke kan underbygges, heter det i en kunngjøring fra ham onsdag.

Personvernpolicy