Sju skadd da svensk stridsbåt gikk på grunn

En stridsbåt 90 tilhørende det svenske forsvaret avbildet i 2014. Det var et fartøy av denne typen som grunnstøtte tirsdag i Stockholms skjærgård.
En stridsbåt 90 tilhørende det svenske forsvaret avbildet i 2014. Det var et fartøy av denne typen som grunnstøtte tirsdag i Stockholms skjærgård. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

En av det svenske forsvarets stridsbåter har gått på grunn utenfor øya Lådna i Stockholms skjærgård, og minst sju personer er skadd, opplyser forsvarsledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi holder på med å sette oss inn i detaljene rundt ulykken, sier kommunikasjonssjef Jonas Olsson i det svenske forsvarets amfibieregiment.

Ifølge assisterende redningsleder Carl-Johan Tylegård ved det svenske Sjöfartsverkets sjø- og flyredningssentral var det 18 personer om bord i stridsbåten da den gikk på grunn under en øvelse.

De første opplysningene gikk ut på at to personer ble skadd, men Tylegård opplyser nå til Expressen at sju ble skadd i det kraftige sammenstøtet.

– To personer med hodeskader er fløyet til sykehus med helikopter og fem andre med mindre skader blir fraktet med ambulanse, sier han.

En svensk stridsbåt av denne typen gikk tirsdag på grunn i Stockholms skjærgård. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En svensk stridsbåt av denne typen gikk tirsdag på grunn i Stockholms skjærgård. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Årsaken til grunnstøtingen og omstendighetene rundt ulykken er ikke kjent, men ifølge SVT skal stridsbåten ha kjørt rett på land.

Stridsbåt 90 er et svenskprodusert hurtiggående fartøy, utstyrt med doble vannjeter og i stand til å operere i grunt farvann. En variant kalt Stridsbåt 90N benyttes av kystjegerkommandoen i Norge.

Fartøyet er på 53 fot og har en maksfart på 37 knop, nærmere 70 kilometer i timen.

Aktuelt: Bergingen av KNM Helge Ingstad har kostet minst 640 millioner

Mer om KNM Helge Ingstad: Fregatten trolig på vannet om fem-seks uker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden