Ilhan Omar protesterer mot «antimuslimsk» plakat

Kongressrepresentanten Ilhan Omar trues av antimuslimske grupper i USA. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Kongressrepresentanten Ilhan Omar trues av antimuslimske grupper i USA. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongressrepresentanten Ilhan Omar reagerer sterkt på en plakat i West Virginias delstatsforsamling som knytter henne med terrorangrepet 11. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omar, som er en av to kvinnelige muslimske medlemmer av Kongressen, sier at plakaten framstiller henne som terrorist og er en oppfordring til vold mot henne, ifølge BBC.

Plakaten var med i en utstilling som Republikanerne i West Virginias delstatsforsamling hadde satt opp inne i bygningen til delstatsforsamlingen i Charleston. Ledere for partiet sier de ikke støtter slik tale, og har bedt arrangørene fjerne plakaten.

Plakaten viste henne og de brennende tvillingtårnene i New York, med teksten: «Glem aldri, sa du. Jeg er beviset – du har glemt».

Omar sier at plakaten viser hvorfor hun blir utsatt for trusler. Hun sier at hun er drapstruet av en høyrenasjonalistisk organisasjon, og at det er malt slagord om å drepe henne på bensinstasjoner i valgkretsen hennes i Minnesota.