SOHR: Minst 33 Assad-soldater drept i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Væpnede islamistkrigere har drept 33 personer som kjemper for det syriske regimet, i flere angrep i nordvest i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) beskriver hendelsene som et av de dødeligste bruddene på våpenhvilen i Idlib-området så langt.

Angrepet søndag skal ha vært rettet mot regimestyrkenes stillinger i landsbyen Masasna, nord i Hama-provinsen nær grensa til Idlib. Opprørerne som gikk til angrep, tilhører angivelig gruppa Ansar al-Tawhid, som har forbindelser til al-Qaida.

27 regimesoldater og fem islamistiske opprørere ble drept, ifølge SOHR.

Senere søndag, i provinsen Latakia nordvest for hovedstaden Damaskus, ble minst seks regimevennlige krigere drept i angrep fra islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), ifølge SOHR.

Våpenhvilen i Idlib-området ble framforhandlet av Russland og Tyrkia i Sotsji i fjor. Mens Russland er alliert med Syrias regjering, har Tyrkia støttet forskjellige opprørsgrupper i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulike islamistgrupper og andre opprørere er aktive i Idlib, den siste opprørskontrollerte provinsen i Syria. Det er primært HTS, som har bånd til terrornettverket al-Qaida, som har kontrollen i området. Siden Sotsji-avtalen har HTS styrket grepet om Idlib-provinsen.

Lørdag ble ti antatte medlemmer av ekstremistgruppa IS likvidert av HTS utenfor en restaurant i Idlib, ifølge SOHR.