Dingoer avlivet etter at de angrep turist i Australia

Artikkelen fortsetter under annonsen

To dingoer – australske villhunder – ble avlivet etter at de angrep og bet to franske turister på det populære reisemålet Fraser Island i delstaten Queensland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mor i 20-årene og hennes ni år gamle sønn hadde nettopp gått ut av bilen på øya som står på UNESCOs verdensarvliste da de kom over en flokk dingoer.

– De fikk panikk og løp tilbake mot bilen, og da satte flokken i gang jakten og gikk til angrep, forteller talsmann Michael Augustus i ambulansetjenesten i Queensland. Moren slap fra det med mindre bitt, stort sett nederst på armene og beina. Gutten hadde betydelig mer omfattende skader på armer, bein og i ansiktet, opplyser Augustus. De to turisten, som skal være fra Frankrike, ble ført til sykehus, og tilstanden deres beskrives som stabil.

En av dingoene som angrep, ble fanget og avlivet av naturoppsynet fredag, mens en annen ble avlivet søndag, opplyser myndighetene.

I januar ble en seks år gammel gutt bitt etter å ha løpet opp på en sanddyne. Fraser island er verdens største sandøy og er et populært reisemål – med dingoene som ett av trekkplastrene, i tillegg til de lange sandstrendene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene går jevnlig ut med advarsler og minner folk om at dingoene er ville. Turister oppfordres til å holde barna sine i nærheten, ikke løpe og ikke mate villhundene. Dingoen er en urhund som skiller seg fra både ulv og fra tamhunder. Den mest kjente varianten hører hjemme i Australia, men det finnes også dingoer i Asia og på Ny-Guinea.