Lavrov fordømmer amerikansk innblanding i Venezuela

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tok fredag imot Venezuelas visepresident Delcy Rodriguez i Moskva. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tok fredag imot Venezuelas visepresident Delcy Rodriguez i Moskva. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har i en samtale med motparten Mike Pompeo fordømt det han mener er grov innblanding fra USA i Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Provokasjonen og den destruktive påvirkningen utenfra, under det hyklerske påskuddet av nødhjelp, har ingenting å gjøre med demokratiske prosesser, sa Lavrov ifølge utenriksdepartementet i Moskva.

USA krever at Venezuelas president Nicolás Maduro må gå av og regner nasjonalforsamlingens leder Juan Guaidó som landets rettmessige president inntil et nytt valg er holdt.

Russland fastholder sin støtte til Maduro og har sammen med Kina blokkert USAs forsøk på å få FNs sikkerhetsråd til å kreve blant annet nyvalg.

USA har på vegne av Guaidó i flere uker forgjeves forsøkt å tvinge Maduro til å slippe inn amerikansk bistand. Samtidig skal Russland ha sendt tonnevis av nødhjelp til Venezuela, som er rammet av stor mangel på mat og medisiner.

Lavrov sier Russland er klar til å holde bilaterale samtaler med USA om krisen i Venezuela, men understreker at bare «venezuelanerne har rett til å avgjøre sin framtid».

Les også: Venezuela: Trump og Maduro bør møtes