Lula fikk gå i barnebarnets begravelse

<p>Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva på vei inn i en bil etter barnebarnets begravelse i São Bernardo do Campo i Brasil lørdag. Foto: Nelson Antoine / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva på vei inn i en bil etter barnebarnets begravelse i São Bernardo do Campo i Brasil lørdag. Foto: Nelson Antoine / AP / NTB scanpix Foto: Nelson Antoine / AP

Brasils korrupsjonsdømte ekspresident Luiz Ignacio Lula da Silva fikk permisjon lørdag for å gå i begravelse til sin sju år gamle sønnesønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arthur Araujo Lula da Silva døde av hjernehinnebetennelse på et sykehus i São Paulo denne uken og ble stedt til hvile lørdag.

Barnebarnet besøkte 73 år gamle Lula i fengsel to ganger. Bestefaren fikk i siste liten innvilget permisjon av en dommer for å kunne delta i begravelsen og forlate fengselet for første gang siden soningen startet for nesten ett år siden.

Lula soner to dommer på tolv års fengsel for korrupsjon. Han sitter i fengsel i Curitiba, rundt 400 kilometer fra São Paulo. Lørdag morgen ble ekspresidenten brakt i småfly til São Paulo og deretter helikopter til São Bernardo do Campo, hvor begravelsen fant sted.

Flere av Lulas venner og politiske allierte var til stede, deriblant etterfølgeren Dilma Rousseff, samt mange rødkledde tilhengere av arbeiderpartiet. Lula har konsekvent benektet alle korrupsjonsanklager og hevder de er politisk motivert.

For en drøy måned siden fikk Lula ikke være til stede da hans 79 år gamle bror ble stedet til hvile. Permisjonssøknaden gikk den gangen helt til høyesterett, og da den ble innvilget, var det for sent; begravelsen hadde allerede funnet sted.

– Ut av ren ondskap lar de meg ikke ta farvel med Vava. Alt jeg kan gjøre er å bli her og gråte, sa den 73 år gamle ekspresidenten den gangen.

Personvernpolicy