Warmbiers foreldre: Kim har skylden for vår sønns død

Den amerikanske studenten Otto Warmbier satt 17 måneder i fangenskap i Nord-Korea etter at han stjal en propagandaplakat. Han havnet etter hvert i koma og døde etter at han ble løslatt. Foto: Jon Chol Jin / AP / NTB scanpix
Den amerikanske studenten Otto Warmbier satt 17 måneder i fangenskap i Nord-Korea etter at han stjal en propagandaplakat. Han havnet etter hvert i koma og døde etter at han ble løslatt. Foto: Jon Chol Jin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene til Otto Warmbier, studenten som døde etter å ha vært fengslet i Nord-Korea, mener Kim Jong-un og «hans onde regime» har skylden for sønnens død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sa denne uken at han trodde på Kim, som under toppmøtet skal ha hevdet at han ikke kjente til den angivelige mishandlingen av studenten Otto Warmbier.

Warmbiers foreldre, Cindy og Fred, har imidlertid ikke like stor tiltro til Kims forklaring.

– Kim og hans onde regime er ansvarlige for vår sønn Ottos død. De er ansvarlige for ubegripelige grusomheter og inhumanitet. Ingen unnskyldninger eller overdådig ros kan forandre det faktum, sier foreldrene i en uttalelse.

President Donald Trump skriver på Twitter fredag at han føler seg misforstått og at han holder Nord-Korea ansvarlig for studentens død. Men Trump unnlater å nevne Kim i de to Twitter-meldingene.

Den amerikanske studenten ble pågrepet under en reise i Nord-Korea i januar i 2016 for å ha stjålet en propagandaplakat. Han ble senere dømt til 15 års hardt arbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I juni 2017 ble Warmbier sendt hjem til USA, men han lå da i koma og hadde fått alvorlig hjerneskade. Myndighetene i Nord-Korea hevdet at Warmbier havnet i koma på grunn av botulisme han skal ha pådratt seg etter at han tok en sovepille. Han døde kort tid etter at han kom hjem til USA.

Warmbiers foreldre saksøkte Nord-Korea etter dødsfallet til sønnen, og en amerikansk dommer beordret Nord-Korea til å betale 500 millioner dollar i desember i fjor.