Oljeutslipp ved korallrev i Stillehavet

Frakteskipet Solomon Trader lekker olje i nærheten av øya Rennell og et område som står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Australske myndigheter / AP / NTB scanpix
Frakteskipet Solomon Trader lekker olje i nærheten av øya Rennell og et område som står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Australske myndigheter / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et grunnstøtt skip lekker olje nær et område ved Salomonøyene i Stillehavet som står på UNESCOs verdensarvliste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 80 tonn olje har rent ut i havet etter at frakteskipet gikk på grunn 5. februar, anslår australske eksperter.

Om bord på skipet er det rundt 650 tonn olje, og det fryktes at alt kan lekke ut. Australske myndigheter mener det er svært skuffende at det ikke har vært mer framgang i arbeidet med å stanse det som beskrives som en miljøkatastrofe.

Regjeringen i øystaten Salomonøyene skal ha opplyst at det er de involverte selskapene som har ansvar for å berge skipet og rydde opp etter utslippet.

Skipet Solomon Trader var chartret av selskapet Bintan Mining for å frakte bauksitt, som brukes til å lage aluminium. Eieren av skipet er selskapet King Trader.

Det grunnstøtte skipet ligger i nærheten av øya Rennell, verdens største hevede korall-atoll. Deler av øya står på UNESCOs verdensarvliste.