Journalister pågrepet under protest mot sensur i Algerie

Politifolk i sivil pågriper en av journalistene som protesterte mot begrensninger i pressefriheten i Algerie. Foto: Fateh Gudoum / AP / NTB scanpix
Politifolk i sivil pågriper en av journalistene som protesterte mot begrensninger i pressefriheten i Algerie. Foto: Fateh Gudoum / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt ti journalister ble pågrepet i forbindelse med en demonstrasjon mot sensur i Algerie. Alle ble senere sluppet fri, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 100 journalister fra både statlige og private medier deltok i demonstrasjonen i hovedstaden Alger. De protesterer mot restriksjoner som er innført mot dekningen av dem som demonstrerer mot president Abdelaziz Bouteflikas forsøk på å bli gjenvalgt for en femte periode.

Mens Bouteflika sammenligner demonstrasjonene mot ham med protestbølgen i forkant av krigen i Syria, mener journalistene at restriksjonene innebærer at de sensureres.

«Nei til sensur» og «den fjerde statsmakt, ikke en presse som følger ordre» var noen av slagordene i torsdagens demonstrasjon. etter at politiet pågrepet rundt ti av demonstrantene, reagerte journalistkollegene med sinne.

– Slipp kollegene våre fri, ropte de mens de banket nevene i siden på politibilen me de arresterte. Bilister som ble vitne til pågripelse tutet i sympati og ropte «fri pressen».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet, inkludert opprørspoliti, brøt opp demonstrasjonen etter et par timer. da demonstrantene samlet seg på et nytt sted i byen, ble de igjen drevet bort.

En talsmann for den nasjonale sikkerhetstjenesten sier ingen journalister ble sittende i varetekt.

Algerie har opplevd omfattende demonstrasjoner etter at 80 år gamle Bouteflika kunngjorde at han vil forsøke å bli valgt til en femte periode som landets leder.