Etterforskning av drap på svensk journalist henlagt

Nils Horner ble skutt og drept i Afghanistan for fem år siden. Nå gir svensk påtalemyndighet opp sin etterforskning av drapet. Arkivfoto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio / TT / NTB scanpix
Nils Horner ble skutt og drept i Afghanistan for fem år siden. Nå gir svensk påtalemyndighet opp sin etterforskning av drapet. Arkivfoto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk politi har henlagt etterforskningen av drapet på radiokorrespondent Nils Horner, som ble skutt i Afghanistan i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Krister Petersson bekrefter henleggelsen overfor Horners arbeidsgiver, Sveriges Radio.

– Vi ba om å få oppdateringer om hva som skjedde der nede, men vi noterte oss at vi bare fikk det samme materialet flere ganger. Man kunne lure på om de hadde gjennomført så mange etterforskninger. Derfor kom vi til den konklusjonen at vi var ved veis ende i den svenske etterforskningen, sier Petersson i en radiodokumentar på svensk P3.

Nils Horner ble ansatt i Sveriges Radio i 2001. Han var en erfaren utenriksjournalist som viet store deler av sitt yrkesliv til å rapportere fra krigs- og katastrofeområder. 11. mars 2014 ble han skutt bakfra av ukjente gjerningsmenn i Afghanistans hovedstad Kabul. Han døde kort tid etterpå.

Det er uklart om etterforskningen fortsatt pågår i Afghanistan. Det har ikke lykkes Sveriges Radio å få kontakt med myndighetene i landet.