Sør-Koreas president vil ha ny kontakt med nord

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in møttes i fjor. Moon håper fremskritt på toppmøtet i Hanoi vil åpne for fornyet kontakt og samarbeid mellom naboen på Koreahalvøya. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in møttes i fjor. Moon håper fremskritt på toppmøtet i Hanoi vil åpne for fornyet kontakt og samarbeid mellom naboen på Koreahalvøya. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas president vil legge fram nye forslag om kontakt med naboen i nord i kjølvannet av toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moon Jae-in planlegger å kunngjøre forslaget fredag, på hundreårsdagen for et koreansk opprør mot kolonimakten Japan. Det er ventet at forslaget vil inkludere planer om økonomisk samarbeid mellom de to koreanske statene.

Moon håper inderlig på et gjennombrudd i atomforhandlingene mellom USA og Nord-Korea slik at han kan fortsette å utvikle forholdet til sistnevnte. Den sørkoreanske presidenten har stått i spissen for et treveis diplomati, men holdes tilbake av de strenge USA-ledede sanksjonene mot Nord-Korea.