Nordkoreanske medier: «Inderlig og dyp meningsutveksling» i Hanoi

Kim Jong-un fikk servert rekecocktail, biff og sjokoladekake til onsdagens toppmøtemiddag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Kim Jong-un fikk servert rekecocktail, biff og sjokoladekake til onsdagens toppmøtemiddag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statlige medier i Nord-Korea skriver om «inderlig og dyp meningsutveksling» da Kim Jong-un og Donald Trump møttes til middag onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag innledet de to lederne toppmøtet i Hanoi med et møte på tomannshånd fulgt av en middag der også nære rådgivere deltok. Rekecocktail med thousand island, biff og sjokoladekake med is sto på menyen på Metropole Hotel i den vietnamesiske hovedstaden.

Ifølge nordkoreanske medier feiret Kim og Trump fremgangen i det bilaterale forholdet siden forrige toppmøte, som ble holdt i Singapore sist sommer. De to skal også ha diskutert hvordan de kan oppnå «omfattende og epokegjørende resultater» mens de er i Vietnam.

Torsdag fortsetter møtet, der et hovedtema er den fastlåste situasjonen rundt Nord-Koreas atomvåpenprogram. Etter planen skal det også komme en felles erklæring i løpet av møtet.

Personvernpolicy