Angrep mot ebolaklinikk i Kongo

Helse- og bistandsarbeidere jobber for å begrense et ebolautbrudd øst i Kongo. Onsdag ble en klinikk angrepet av væpnede menn. Illustrasjonsfoto: Al-hadji Kudra Maliro / AP / NTB scanpix
Helse- og bistandsarbeidere jobber for å begrense et ebolautbrudd øst i Kongo. Onsdag ble en klinikk angrepet av væpnede menn. Illustrasjonsfoto: Al-hadji Kudra Maliro / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et behandlingssenter for ebola øst i Kongo ble stukket i brann da det ble angrepet av væpnede menn onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det oppsto også skuddveksling mellom angriperne og sikkerhetsstyrker i forbindelse med angrepet mot klinikken, opplyser helsemyndighetene ifølge Reuters.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som sto bak angrepet eller hva motivet var. Bistandsarbeidere er møtt mes skepsis i enkelte områder der de arbeider for å begrense et ebolautbrudd. I tillegg står titalls væpnede grupper bak jevnlige angrep mot sivile og sikkerhetsstyrker i grenseområdene mot Rwanda og Uganda i øst. Dette har gjort det vanskeligere å bekjempe sykdommen.

Helsedepartementet sier det var 12 pasienter med bekreftet ebolasmitte ved klinikken som ble angrepet. I tillegg er det mistanke om ebola hos ytterligere 38 pasienter. Fire av dem som er bekreftet smittet, flyktet under angrepet, og det blir lett etter dem.