Venezuela: Trump og Maduro bør møtes

Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza under et møte i FNs sikkerhetsråd tirsdag.
Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza under et møte i FNs sikkerhetsråd tirsdag. Foto: Bebeto Matthews / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas regjering forslår at det holdes et toppmøte mellom USAs president Donald Trump og president Nicolás Maduro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi foreslår at vi velger dialog, selv med USA. Hvorfor skal de ikke møtes, president Trump og president Maduro? sa Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza onsdag.

– Nå er det nok aggresjon, sa han i en tale til FNs menneskerettighetsråd i Genève, samtidig som Trump møtte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Vietnam.

USA har stemplet Maduro som en diktator og krever at han må gå av. Trump erklærte i januar at USA nå anerkjenner nasjonalforsamlingens leder Juan Guaido som Venezuelas rettmessige leder. Over 50 land har gjort det samme.

Samtidig har USA stengt det statlige venezuelanske oljeselskapets amerikanske kontoer. Denne uka planlegger USA å be FNs sikkerhetsråd vedta en resolusjon med krav om at nødhjelp slippes inn i Venezuela, som er rammet av en dyp økonomisk krise og lider av stor mangel på mat og medisiner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maduros regjering har avvist å ta imot amerikansk nødhjelp og hevder i likhet med Russland at forsyningene er et ledd i USAs forsøk på å tvinge fram regimeendring i det oljerike søramerikanske landet.

I sin tale i Genève onsdag inviterte utenriksminister Arreaza FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet på nytt til å besøke Venezuela og betrakte konsekvensene av det han beskriver som en USA-ledet blokade.