Trump: Nord-Korea har et enormt økonomisk potensial

Donald Trump lar ikke mobiltelefonen ligge, selv om han er på tur. i Hanoi har han tvitret både om hvor bra det går for vertslandet og hvilken økonomisk fremtid som venter Nord-Korea dersom landet bare gir opp sine atomvåpen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trump lar ikke mobiltelefonen ligge, selv om han er på tur. i Hanoi har han tvitret både om hvor bra det går for vertslandet og hvilken økonomisk fremtid som venter Nord-Korea dersom landet bare gir opp sine atomvåpen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før toppmøtet med Kim Jong-un sier Donald Trump at Nord-Koreas økonomiske potensial er «nesten uten sidestykke i historien».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Potensialet er FANTASTISK, en stor mulighet, nesten uten like i historien, for min venn Kim Jong-un. Vi vil finne det ut veldig snart – veldig interessant!, skriver Trump i karakteristisk stil på Twitter.

Trump hyller også vertslandet Vietnam og sier det blomstrer som få andre steder på jorden.

– Nord-Korea vil være likedan, og det veldig fort, med atomnedrustning.

Ett av Trumps mål med toppmøtet i Hanoi er å overbevise Kim Jong-un til å gi opp Nord-Koreas atomvåpenprogram i bytte mot et normalisert forhold til USA og den mulige økonomiske veksten som følger med en slik normalisering.

Les også: USA lokker Nord-Korea med diplomatiske forbindelser

Toppmøtet i Vietnam, som kommer åtte måneder etter at de to lederne møttes for første gang i Singapore, innledes med et kort møte på tomannshånd onsdag. Deretter blir det en «sosial middag» sammen med de nærmeste rådgiverne, opplyser Det hvite hus. Etter planen skal møtet vare i to dager.