Manafort ber om mild straff

Robert Manafort ber retten behandle ham mildt når straffen i en av de to føderale rettssaken mot ham skal fastsettes. Han risikerer lang fengselsstraff i begge sakene. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Robert Manafort ber retten behandle ham mildt når straffen i en av de to føderale rettssaken mot ham skal fastsettes. Han risikerer lang fengselsstraff i begge sakene. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort ber retten behandle ham mildt når den fastsetter straffen mot ham for ulovlig lobbyvirksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen mot Manafort inngår i det større sakskomplekset rundt mulig russisk innblanding i det amerikanske valget i 2016 og samarbeid mellom Trumps folk og russiske tjenestemenn.

Manafort risikerer inntil ti års fengsel – fem år for hvert av de to tiltalepunktene – for å ha drevet ulovlig lobbyvirksomhet på vegne av Ukraina. I et skriv til retten før straffeutmålingen kommer ikke den 69 år gamle lobbyistens med noe konkret forslag til straff, men ber om at han behandles mildt. De påpeker at det ikke er snakk om en hardkokt kriminell, men en velstående konsulent som har begått noen mindre alvorlige lovbrudd.

Påtalemyndigheten har på sin side tegnet et bilde av en forbryter som ikke angrer sine synder og som har brutt loven i flere år, i tillegg til å ha forsøkt å påvirke vitner etter at det ble tatt ut tiltale mot ham.

I tillegg til lobbyrettssaken i Washington, venter Manafort på straff i en separat sak om skatte- og bankbedrageri i Virginia. Også den saken er knyttet til russlandsgranskingen. Spesialetterforsker Robert Muellers kontor har stilt seg bak en offisiell beregning som viser at Manaforts lovbrudd kan gi mellom 19 og 24 års fengsel.

Personvernpolicy