Macron vil beskytte europeisk matkultur

Frankrikes president Emmanuel Macron mener europeisk matkultur og landbruk trenger beskyttelse. Foto: Charles Platiau / pool via AP / NTB scanpix
Frankrikes president Emmanuel Macron mener europeisk matkultur og landbruk trenger beskyttelse. Foto: Charles Platiau / pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aggressiv handelspolitikk truer europeisk landbruk og matkultur, advarer Frankrikes president Emmanuel Macron. Han vil beskytte europeiske mattradisjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den europeiske sivilisasjonens gastronomi, kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå av verdensmakter som jakter på aggressiv handelspraksis og som anser mat som bare et produkt på linje med alt annet, uten å vise hensyn til miljømessige, helsemessige eller kulinariske bekymringer, sa Macron lørdag i en tale på en landbruksmesse i Paris.

Talen var rettet til franske bønder som er kritisk til regjeringen, som de mener favoriserer eliten i byene på bekostning av landbruksområdene som er kjent for ost- og vinproduksjon.

Les også: – Det er en katastrofe for vårt lands handel og økonomi

Macron lovet i sin tale å beskytte europeiske landbrukspraksis og mattradisjoner. Han foreslår å bruke blokkjedeteknologi for å kunne spore matvarenes opprinnelse og til å sette Europa i førersetet i bruk av landbruksteknologi.

Uttalelsene kom lørdag, samtidig som EU planlegger ny landbrukspolitikk og samtidig som USA krever at jordbruk blir del av nye handelsforhandlinger med EU.