FNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold

Generalsekretær António Guterres i FN har i møte med Venezuelas utenriksminister fredag bedt landets myndigheter ikke bruke dødelig kraft mot demonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det framgår av en uttalelse fra Guterres, der han også skriver at FN vil fortsette å samarbeide med Venezuela for å hjelpe innbyggere i nød. Utenriksminister Jorge Arreaza sier til journalister at det venezuelanske militæret «aldri vil få ordre om å skyte mot sivilbefolkningen» og at «de er der for å forsvare venezuelansk territorium mot ethvert væpnet angrep mot landet vårt».

Tidligere fredag ble det meldt at to personer ble drept og minst 15 såret i sammenstøt mellom landsbyboere og regjeringssoldater i Venezuela, ifølge menneskerettighetsgruppa Kape Kape. Ifølge Washington Post angrep medlemmer av en urfolksgruppe en militærkolonne som forsøkte å passere en veisperring ved landsbyen Kumarakapai.

Soldatene åpnet ild med gummikledde stålkuler og brukte tåregass under sammenstøtet. Landsbybeboerne forsøkte å holde en del av grensa åpen, for å kunne slippe inn nødhjelp.

Arreaza var i FNs hovedkvarter fredag også i møte representanter fra land som støtter president Nicolás Maduros regime, inkludert Russland, Bolivia, Syria og Nord-Korea.

Personvernpolicy