USA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen

Amerikanske og kinesiske forhandlere sitter nå samlet i Washington, i et forsøk på å komme fram til en avtale som kan gjøre slutt på handelskrigen mellom de to land. Foto: AP / NTB scanpix
Amerikanske og kinesiske forhandlere sitter nå samlet i Washington, i et forsøk på å komme fram til en avtale som kan gjøre slutt på handelskrigen mellom de to land. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas visestatsminister Liu He er på plass i Washington for en ny runde med handelssamtaler med USA. Fristen de har gitt seg, selv nærmer seg med stormskritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom ikke USA og Kina blir enige om en handelsavtale innen 1. mars, truer president Donald Trump med å øke tollavgiften på kinesiske importvarer til en verdi av over 1.700 milliarder kroner fra 10 til 25 prosent.

Trump og hans kinesiske kollega Xi Jinping ble i desember enige om en tre måneder lang «våpenhvile» i handelskrigen som ble utløst da den amerikanske presidenten i fjor sommer hevet tollsatsene på en rekke kinesiske varer.

Siden desember har det vært flere runder med handelssamtaler, og torsdag satte Kinas visestatsminister Liu He og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer seg på nytt ned ved forhandlingsbordet, i spissen for tunge delegasjoner.

PÅ USAs side av bordet satt både finansminister Steven Mnuchin, handelsminister Wilbur Ross og president Donald Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: FN tror EU vil tjene stort på handelskrig

På kinesisk side av bordet var Liu flankert av Kinas sentralbanksjef Yi Gang, visefinansminister Liao Min, viseutenriksminister Zheng Zeguang, visehandelsminister Wang Shouwen og viselandbruksminister Han Jun.

Den forrige runden med samtaler endte resultatløst, og de to delegasjonene har nå bare ti dager på seg til å komme fram til enighet.

Les også: EU spår økonomisk nedkjøling