Meny

Maduro vil arrangere konsert og matutdeling

En mann utenfor USAs ambassade i Buenos Aires i Argentina holder opp et skilt med påskriften beskjed om at Venezuela står imot og vil overvinne i en protest mot at USA nå legger press på landet om at president Nicolás Maduro og hans støttespillere skal gi fra seg makten i landet. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas president nekter å gi etter for press om å gå av. Han sier han vil arrangere en konsert for folket og dele ut mat fra Russland kommende helg.

Kunngjøringen mandag kommer etter at Virgin-milliardær Richard Branson gjorde det kjent at han vil arrangere en konsert fredag til inntekt for trengende i Venezuela. Branson støtter opposisjonsleder Juan Guaido.

Mandag kveld gikk informasjonsminister Jorge Rodriguez ut med beskjeden om at Venezuelas regjering vil arrangere sin egen konsert lørdag og søndag på den venezuelanske siden av grensa – mens Branson sin konsert foregår i Colombia og strømmes på nett.

Rodriguez toppet også innsatsen med å si at regjeringen vil dele ut 20.000 bokser med mat subsidiert av regjeringen til de fattige i den colombianske grensebyen Cucuta, der tonnevis med mat og nødhjelpsartikler fra USA er blitt stående uåpnet, øremerket kriserammede innbyggere i Venezuela. Byen flommer over av flere hundre tusen venezuelanere.

Maduro har sverget at nødhjelp fra USA ikke får komme inn i landet hans, og sa mandag at Venezuela i stedet vil importere 300 tonn nødhjelp fra Russland. Ifølge Maduro vil hjelpen snart ankomme.

Han sa at Venezuela har betalt for artiklene og gjør det fordi de ikke er «en nasjon av tiggere», før han langet ut mot president Donald Trump og USA for å tro at de kan tvinge Venezuela til å ta imot uønsket hjelp.

– De vil gjøre oss til slaver. Det er sannheten, sa Maduro.

I et intervju med AP sier Branson at han håper konserten hans vil bringe inn 100 millioner dollar til nødhjelp til Venezuela. Det er ventet opp mot 300.000 personer på konserten fredag, der artister opptrer gratis.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært