Høy sigarføring for cubansk tobakksfirma

Spesialutgaven av Trinidad-sigarene i anledning 50-årsjubileet som blir feiret, under den 21. sigarfestivalen på Cuba denne uka. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix
Spesialutgaven av Trinidad-sigarene i anledning 50-årsjubileet som blir feiret, under den 21. sigarfestivalen på Cuba denne uka. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omsetningen av Cubanske sigarer økte i fjor til 537 millioner dollar, til tross for globale lover mot tobakk, opplyser sigarselskapet Habanos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den samlede økningen var på 7 prosent i fjor sammenlignet med året før. I Kina var økningen på hele 55 prosent, noe som bidro til en økning for Øst-Asia totalt på 9 prosent.

– Kina har overgått Frankrike som det nest største markedet for Habanos, bak Spania, sa sigarselskapets visepresident Jose Maria Lopez Inchaurbe mandag.

I motsetning til Europa har ikke salget i Kina blitt påvirket av tøffere tobakkslovgivning. Det franske markedet fikk en avgiftsøkning for tobakksprodukter på 17 prosent, noe som medførte at prisene på Habanos økte med 8–10 prosent, ifølge Lopez.

Habanos er delvis statseid og eid av det spanske tobakksfirmaet Altadis, som selv er en del av verdens fjerde største tobakksprodusent, britiske Imperial Brands.