Ankesaken til forvaringsdømt nordmann starter mandag

Artikkelen fortsetter under annonsen

En norsk statsborger (40) dømt til forvaring for knivtrusler ved en moské i København får mandag til ankesaken sin opp for Østre Landsret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er tiltalt tidligere er flere ganger straffedømt for vold og trusler. I juni i fjor ble han kjent skyldig i 23 tiltalepunkter og dømt til forvaring i byretten i København. Tiltalen inkluderer gjentatte dødstrusler og truende oppførsel med kniv ved en moské i den danske hovedstaden. Det er de gjentatte truslene som utløste den alvorlige straffutmålingen.

– Jeg sprenger alt sammen i lufta. Jeg er den nye Omar, sa den da 39 år gamle mannen til blant annet til to politibetjenter ved an av moské-episodene.

«Omar » er en henvisning til Omar el-Hussein, som i 2015 sto bak et terrorangrep ved synagogen og Krudttønden i København.

Han har flere ganger møtt opp i moskeer og truet tilstedeværende på livet. Han truet også politibetjenter og fengselsansatte. Under rettssaken i byretten ba aktor i saken om at mannen skulle bli utvist, ettersom han er norsk statsborger. Han har imidlertid bodd hele livet i Danmark og har fire barn der.

Den nå 40 år gamle mannen anket saken, og landsretten har satt av fem dager til saken.