Abe taus om Trumps fredsprisnominasjon

Japans statsminister Shinzo Abe vil ikke kommentere Trumps nominasjon til Nobels fredspris. Foto: Naoya Osato/Kyodo News / AP / NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe vil ikke kommentere Trumps nominasjon til Nobels fredspris. Foto: Naoya Osato/Kyodo News / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Japans statsminister Shinzo Abe vil ikke kommentere om det er sant at han har nominert Donald Trump til Nobels fredspris, slik presidenten selv hevder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under et møte med journalister foran Det hvite hus fredag sa Trump at Abe har nominert ham til fredsprisen for hans arbeid for avspenning med Nord-Korea.

Mandag sier Abe at han ikke vil kommentere dette. Han henviser til at Nobelkomiteen det siste halve århundret ikke har offentliggjort hvem som står bak nominasjoner.

– Jeg avstår derfor fra å kommentere, sier Abe, som kom med uttalelsen da han snakket til parlamentet i Japan.

Også regjeringens talsperson Yoshihide Suga sa at det er uaktuelt å kommentere saken, men at Trumps innsats overfor Nord-Korea er satt pris på.

Den japanske avisen Asahi Shimbun skriver søndag at Abe skal ha nominert Trump etter at den amerikanske presidenten selv ba ham om å gjøre det.