Europeiske folkevalgte får ikke slippe inn i Venezuela

Illustrasjonsfoto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem folkevalgte representanter fra Europa er nektet adgang til Venezuela. De var invitert av opposisjonsleder Juan Guaido, som raser på sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var lørdag at venezuelanske myndigheter avviste de EU-folkevalgte ved ankomst til landet.

– Vi blir utvist fra Venezuela, våre pass er blitt beslaglagt, de har ikke informert oss om årsaken til utkastelsen, opplyser leder av gruppen fra EU-parlamentet, spanske Esteban Gonzalez Pons.

Delegasjonen var invitert av opposisjonsleder Juan Guaido.

De andre medlemmene av delegasjonen er Jose Ignacio Salafranca og Gabriel Mato Adrover, også fra Spania, samt Esther de Lange fra Nederland og Paulo Rangel fra Portugal.

På Twitter raser Guaido mot myndighetenes avgjørelse om å nekte dem adgang. Han skriver at de blir deportert av et isolert og stadig mer irrasjonelt regime.

– Tronraneren er den som øker kostnadene til det som allerede er et faktum: overgangen, skriver han.

«Tronraneren» er en referanse til president Nicolás Maduro, som han mener urettmessig har tilrøvet seg makten i landet. Guaido har en plan om å få en million frivillige til å trosse blokaden til president Maduro og få inn nødhjelp fra USA over grensene.

Ifølge Guaido har over 600.000 nå meldt seg som frivillige. Uten å avsløre detaljer om planene, sier Guaido at de vil bli fraktet med busser til utpekte inntakssteder. Hele operasjonen vil finne sted på lørdag, om alt går som Guaido ønsker.