Trump orientert om «produktive» handelssamtaler med Kina

USAs president Donald Trump sier han har blitt orientert om at handelssamtalene med Kina har vært «veldig produktive». Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump sier han har blitt orientert om at handelssamtalene med Kina har vært «veldig produktive». Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier han har blitt orientert om at handelssamtalene med Kina har vært «veldig produktive».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forhandlerne har nettopp returnert fra Kina, der samtalene har vært veldig produktive. Nå skal de møte meg i Mar-a-Lago for flere detaljer, skriver Trump på Twitter.

Presidenten gjentok at dagens tollavgifter «blir betalt til USA av Kina», når de i realiteten er amerikanske virksomheter, og til sjuende og sist amerikanske forbrukere, som betaler i form av høyere priser.

De to partene gjennomførte denne uka to dager med møter i Beijing. USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer fikk møte president Xi Jinping og sa da at forhandlerne hadde gjort framskritt.

Trump har tidligere truet med å øke tollsatsene på kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars om ikke USA og Kina er blitt enige om en avtale. Siden har han sagt at han vurderer å utsette nye handelsbarrierer hvis landene ikke blir enige innen tidsfristen.