Tre påkjørt under gule vester-demonstrasjon

Opprørspoliti i en sky tåregass i Paris. Lørdag kveld ble det igjen meldt om demonstrasjoner og uro i byen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Opprørspoliti i en sky tåregass i Paris. Lørdag kveld ble det igjen meldt om demonstrasjoner og uro i byen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre personer ble påkjørt og skadd under en demonstrasjon i regi av «de gule vestene» i Rouen nord i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsesforløpet er uklart, men et vitne sier til Le Parisien at bilen akselererte før den traff en folkemengde. Bilen skal ha havnet midt i en demonstrasjon og ha blitt hindret i å kjøre videre, samtidig som kjøretøyet ble angrepet. I bilen satt også førerens kone og barn, og mannen skal ha blitt redd, skriver Le Figaro.

Føreren ble pågrepet like etter hendelsen. En av dem som ble truffet er skadd i beinet, mens to andre har hodeskader, skriver lokalavisen Paris Normandie.

Det er tredje måneden «de gule vestene» demonstrerer i Frankrike. I Paris ble det lørdag kveld meldt om uro ved Les Invalides, og politiet brukte tåregass og vannkanoner. Flere tusen demonstranter var samlet.

Meningsmålinger og færre deltakere kan imidlertid tyde på at protestbevegelsen har mindre vind i seilene enn tidligere.

Flere av de tidligere demonstrasjonene har vært preget av vold og til dels kraftige sammenstøt med politiet. I Paris er opp mot 550 butikker blitt skadd under markeringene, og forrige helg mistet en mann hånden under en demonstrasjon.