Iransk general sier Pakistan støtter selvmordsangrep

General Mohammad Ali Jafai i Irans revolusjonsgarde fotografert i 2017.
General Mohammad Ali Jafai i Irans revolusjonsgarde fotografert i 2017. Foto: Vahid Salemi / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

General Mohammad Ali Jafari i Irans revolusjonsgarde sier Pakistan støtter gruppen som har tatt ansvaret for et selvmordsangrep som drepte 27 elitesoldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kommentarer kringkastet på statlig TV i Iran, beskriver Jafari gruppen Jaish al-Adi, som har påtatt seg ansvaret for angrepet, som en «trussel mot islam» og han sier Pakistans regjering støtter gruppen.

– Om de ikke straffer dem, vil vi ta hevn mot denne anti-revolusjonskraften, og det Pakistan blir møtt med etterpå vil være konsekvensen av deres støtte for dem, sier han.

Generalen kom med utspillet under en minneseremoni i Isfahan for dem som ble drept. Det er ventet begravelser lørdag.

Han gikk også hardt ut mot «støtten regionens reaksjonære stater Saudi-Arabia og Emiratene» har for «konspirasjonsteorier» som han sier er bestilt av Israel og USA.

– Vi vil definitivt ta gjengjeldende skritt, sier han, uten å gå nærmere inn på hva disse skrittene vil være.

Angrepet skjedde onsdag kveld og var rettet mot en buss som soldatene satt i, da en person kjørte en bil fullastet med sprengstoff opp på siden av bussen og detonerte sprengstoffet.

Angrepet kom kun dager etter markeringen av at det er 40 år siden den islamske revolusjonen, som brakte ayatolla Khomeini til makten.