Dyrelivet truet etter australsk storflom

Storflommen i Queensland utløste en storevakuering, men store deler av dyrelivet lot seg ikke evakuere. Nå frykter eksperter at deler av Queenslands dyreliv er borte for godt. Foto: Andrew Rankin / AAP / NTB scanpix
Storflommen i Queensland utløste en storevakuering, men store deler av dyrelivet lot seg ikke evakuere. Nå frykter eksperter at deler av Queenslands dyreliv er borte for godt. Foto: Andrew Rankin / AAP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundretusener av husdyr har druknet i hundreårsflom i Queensland i Australia. Flommen har også gått hardt ut over det ville dyrelivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at flomtoppen ble nådd i Queensland tidligere denne måneden, lå levningene etter 500.000 kyr igjen. Store deler av det ville dyrelivet er også borte i de flomrammede områdene.

– Det har bare blitt ødelagt. Jeg har fløyet rundt i helikopter de siste dagene, og jeg har ikke sett en eneste kenguru. De er alle døde, sier kvegoppdretter Harry Batt til nyhetsbyrået AAP, ifølge nettavisen news.com.au. Selv har Batt mistet 70 prosent av sine husdyr til flommen. Likevel er det fraværet av resten av dyrelivet som har sjokkert ham mest.

Biolog Stephen Williams ved James Cook University frykter at dyrelivet i Queensland ikke klarer å komme seg etter flommen. Han påpeker at et sunt landskap er avhengig av all dyrelivet der, fra insekter til fugler og pattedyr.

– Når du har en så omfattende flom, som dekker et så stort landskap, har de små dyrene ingen steder å gjøre av seg. Det vil nok medføre at hele bestanden i det området blir utslettet, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot slutten av fjoråret ble Queensland rammet av voldsom tørke som bidro til 120 skogbranner i delstaten. Drøyt en måned senere falt det like mye nedbør på sju dager som det vanligvis gjør på halvannet år, ifølge NRK. Den påfølgende storflommen utløste omfattende evakuering, ledet av blant annet det australske forsvaret.